07 April 2010

Farsbrød med svampe og feta

Her er så farsbrødet, som kagen i sidste indlæg var dessert til. Det smagte usandsynligt godt, og jeg har fået besked på, at det må jeg godt lave igen :D.
Opskriften er rørende enkel:

Farsbrød med svampe og feta
500 g svinekød
3 spsk mel
2 dl mælk
1 æg
salt og peber (husk at der er meget salt i fetaen)
2 tsk oregano
100 g champignoner
250 g feta
En bradepande

Kød, æg, mel og mælk samt salt og peber røres sammen.
Stilles i køleskabet i 15 min.
Hak svampene groft, svits dem i et par minutter på en pande, og kom dem i farsen.

Halvdelen af farsen kommes i bradepanden, formes til et brød. Kom fetaen ovenpå og kom den sidste halvdel af kødet ovenpå. Vær sikker på at få samlet kanterne, så osten ikke kan flyde ud.

Stilles i en kold ovn og bages ved C i en time. Sluk for ovnen og lad farsbrødet stå derinde i et kvarters tid.
En ordentlig stak kartofler til og en god, fed sovs - så er manden glad :).


Dagen efter blev resterne til en slags italiensk-inspireret biksemad, sammen med en flok grøntsager og pastaskruer. Det smagte glimrende:


No comments: