29 June 2010

Rabarberjordbærkage som 'gammeldags æblekage'

Jeg var lige ude og plukke de sidste rabarber, og så er rabarbersæsonen overstået (de skal jo hvile efter Skt. Hans).



STORE blade og en lille dreng :)

Men der var jo også glæden ved de allerførste jordbær. Sorten hedder Senga Sengana, og jeg har fået planterne af min mor som fik dem, da hun var helt ung af en som havde fået dem af ?? Det er i hvertfald en gammel sort og bærrene smager guddommeligt.
Har man smagt dem, er supermarkedsbær for evigt forvist fra hjemmet.....

Jeg fik lige lyst til at lade jordbærrene og rabarberne mødes, som de kortvarigt gør i sæsonen.
Derfor har jeg lavet en kage efter samme teknik som gammeldags æblekage eller 'brudepige med slør'.
Jeg var lidt i tvivl, om det ville fungere, men den (eller 'de', jeg lavede portionsanrettede kager) smagte vildt godt.
Så her er den, til fri afbenyttelse!


"Gammeldags" rabarberjordbærkage
500 g rabarber, skåret i 2 cm lange stykker
250 g jorbær, skyllede og nippede
250 g sukker
1½ dl vand
En smule vanilje


200-300 g æblekagerasp
En god håndfuld makroner
1/4 liter fløde

- Kom rabarber, jordbær og vand i en gryde. Kog op og lad koge i et par minutter. (tag evt. lidt af væsken fra, hvis du vil lave gelé til at komme på toppen).
- Rør igennem så det bliver moset.
- Tilsæt sukker og vanilje og lad mosen koge i 1 minut.
- Kom mosen i en skål og stil den i køleskabet.

Når mosen er helt kold, laves kagen.
- Tæv en flok makroner *(put dem i en plasticpose, som du IKKE lukker og bank dem med en kagerulle) og bland dem med raspen.
- Pisk fløden stiv.
- Kom et lag rasp-blanding i bunden, derefter mos, raspblanding, mos, raspblanding, mos og til sidst raspblanding igen. Altså 2 lag mos og 3 lag raspblanding.
- Så fordeler du flødeskummet på toppen, og kagen er færdig, klar til sommeraftener.

- Evt. kan du lave gelé til at komme på toppen: Køb noget Melatin, som blandes med den væske, du tog fra tidligere. Det kommes i en flad bakke og stilles i køleskabet, til det er stivnet. Kommes ovenpå kagen i mindre stykker.

Bon appetit! Det smager helt anderledes end gammeldags æblekage og alligevel meget det samme. MUMS!

Der var lige en slat mos tilbage, som blev blandet i youghurt naturel og fortæret med største fornøjelse af R:

No comments: