05 October 2010

Hvid fisk i ovn

Så fik jeg lavet en fiskeret til. Og for pokker den er god! Den er simpel og kan overtale enhver til at spise fisk.
Jeg har opskriften fra min mor, og det er min yndlingsfiskeopskrift.

Hvid fisk i ovn
4 personer
500 g fileter af hvid fisk, f.eks. sej eller torsk
400 g gulerødder
2 løg
15 g smør
salt og peber
purløg
50 g ost
rasp

Til sovs:
25 g smør
5 spsk hvedemel
6 dl mælk
½ grøntsagsbouillonterning

- Tænd ovnen på 225 C.
- Lav en hvid sovs ved at smelte smørret, kom mel i og pisk og kom mælken i lidt ad gangen. Kom boiullonterningen i.
- Riv gulerødderne til råkost og skær løgene i smalle ringe.
- Smelt 15 g smør i en pande og svits gulerødder og løg i et par minutter.
- Hæld grøntsagerne i den hvide sovs og smag til med salt og peber.
- Læg fiskefileterne i ét lag i et ildfast fad.
- Hæld sovseblandingen over.
- Riv osten over.
- Drys et lag rasp øverst.
- Bages i ovnen i 30 min.

Spises med hvide kartofler til.

No comments: