17 November 2010

Fikse idéer

Tak til Katrine (aka. Kattekluns) for at huske mig på denne fede idé, da knægten ville have "kiiiiiiiiiks", og den onde moder ikke synes, at han skulle have slik lige da: Havregrødsklatkager.

De skal have lov til at stege ret længe, så de hænger godt sammen på den ene side, før man forsigtigt vender dem med en spatel. Blev spist med hjemmelavet blommemos med stor fornøjelse.

Og et andet fikst tip: Jeg elsker stegt flæsk med persillesovs, men jeg elsker ikke at stå i røg og damp og fedt-os (og have flæskelugt i gardinerne i en uge efter), at skulle holde øje med dem hele tiden, vende og dreje, og at skulle rengøre pander bagefter.
Men SÅ (tahaaah ;) ).....fandt jeg en opskrift på, hvordan man laver Stegt flæsk i ovnen. Man behøver ikke at stå over flæsket, mens det steger, rengøringen er minimal, og der skal kun en lille smule udluftning til bagefter.
Jeg er helt solgt, vil aldrig lave stegt flæsk på andre måder mere!

Stegt flæsk i ovn
- Tænd for ovnen på 225 C (ikke varmluft).
- Læg flæsket på bagepapir på en plade, drys det med salt og smid det ind i den varme ovn.
- Giv det 15-20 min. alt efter ovnen.
- Tag pladen ud og hæld fedtet fra (vigtigt for at flæsket bliver sprødt).
- Vend flæsket og giv det 5 min. på den anden side.
- Tag ud og lad det lige hvile et par minutter på køkkenrulle/viskestykke til at tage overskydende fedt.

Og nyd!

No comments: