04 December 2010

Nød lærer nøgen kvinde......

Køleskabet var lidt tomt. Jeg havde lige overset, at jeg skulle have haft købt ind, så efter lidt eftersøgning og kreativt hovedbrud, besluttede jeg mig til at vi skulle have pølsehorn og bønnesalat til aftensmad. Det smagte dejligt, og passede overraskende godt sammen.
Og det gav mig lyst til at klappe mig selv på skulderen, i stedet for at slå mig selv i hovedet, som jeg startede med at have lyst til....


Jeg har endelig fundet på en opskrift, der giver pølsehorn som jeg kan lide dem, smagfulde, luftige og mættende:

Pølsehorn

16 pølser, skåret i halve

50 g gær

2 dl vand
100 g smør
2 æg
2 tsk salt

2 dl surmælksprodukt
600-650 g hvedemel
200 g fuldkornsmel
+ 1 æg til at pensle med


- Rør gæren ud i lunkent vand.
- Smelt smørret.
- Hæld surmælksproduktet i det smeltede smør og hæld det i gærblandingen.
- Kom æg og salt i,
- derefter fuldkornsmelet.
- Og så melet lidt ad gangen. Der skal kun lige så meget i, at dejen ikke klistrer.
- Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning et lunt sted i 45 min.
- Del dejen i 4 stykker og rul hvert stykke ud til en cirkel. Skær dejen i otte "lagkage"stykker ved at skære på kryds. Læg ½ pølse på det bredeste stykke af dejstykket og rul fra den brede del til den smalle. Gør det samme med resten af dejen.
- Læg dem på bagepapir på bagepladen med den smalle del mod bagepladen.
- Tænd ovnen på 200 C.
- Pølsehornene efterhæver i 15 min. og pensles så med sammenpisket æg
.
- Bages i 15-20 min.


......Hov, jeg løb tør for pølser, så jeg gravede jule-udstiksformene frem og vi lavede udstiks-boller af resten af dejen.
Det var vildt hyggeligt og R æææælskede det. 
Hjerter, stjerner, juletræer, nissemænd og nissekoner.


Nå ja, og den der bønnesalat, det er den her:
- Pastinak (og gulerødder, men det havde jeg ikke) skæres i smalle strimler og koges i tre min.
- Overhældes med koldt vand. Bønner fra dåse koges i 5 min. Skylles.
- Olie og rigeligt eddike hældes over og
- Der kommes rigeligt hakket persille ved, gerne 1 dl.

Man kan også komme hvidløg i, så bliver den endnu bedre (siger kæresten, jeg kan jo ikke tåle løg).

No comments: