27 May 2011

Det er grønt!

Det er også grønt derhjemme. Den første salat med de første radiser. Det smagte pragtfuldt *love*.

Lidt portulak kom i salaten, og den har jeg forelsker mig aldeles i. De smager lidt som skovsyre, mildt og frisk. Og så er selve planten utrolig smuk.

Der var også lige nøjagtig nok persille til at drysse over suppen. Mums!

Og haven er bare helt fantastisk nu hvor det regner og regner og det hele får vand nok til at gro helt vildt.

2 comments:

Rebecca Persson said...

Spændende med portulak! Dyrker du den selv? Hvad bruger du den ellers til?
Og tak fordi du har mig med i din blogroll :-)
kh Rebecca

Saga said...

Ja, jeg dyrker selv portulakken. Den er nem at dyrke og gror villigt. Jeg startede den inden døre og har også sået noget i køkkenhaven, nu risikoen for frost er mindre.

Det er første år jeg har portulak. Den smager lidt i retning af skovsyre, lidt syrligt og en lille smule pebret.
Er eminent i salater. Jeg kunne også forestille mig at den er god til fisk, meget meget let blancheret. Man skal nok ikke voldkoge den el.lign. Man kunne også drysse noget over rodfrugter. Jeg skriver lidt mere om den, når jeg får brugt den mere.