27 July 2011

Cremet pasta med ovnstegte grøntsager og bacon

Mums mums mums mums mums mums mums mums mums mums mums mums mums mums mums mums!

Genialt til når man ingen tid har til at lave mad.
Genialt til hvis man skal have gæster og gerne vil imponere - især hvis man stresser totalt over, om man nu har tid til at lave det hele.
Genialt hvis man gerne vil score men ikke har de store kulinariske evner.
Genialt på en flad hverdag, hvor et par almindelige ingredienser tranformeres til en smag, der får solen til at skinne.
Bare genial, simpelthen, og fantastisk velsmagende.
Cremet pasta med ovnstegte grøntsager og bacon

4 personer
3 peberfrugter, skåret i korte strimler
1 lille bakke champignoner, skåret i ret tynde skiver
12 cherrytomater, halverede (eller 6 blommetomater i kvarte)
200 g bacon i tern (eller strimler skåret i kortere stykker)
rigeligt frisk basilikum
salt og peber
1 spsk olivenolie
150 g ost, f.eks. emmenthaler, fint revet
250 g creme fraiche (jeg foretrækker 9%)
250 g pasta

NB! Man kan tilsætte flere grøntsager, men undgå rodfrugter. Tilsæt f.eks. bladselleri, grønne bønner, broccoli, spidskål i strimler.


- Tænd ovnen på 200 C.
- Kom champignoner og peberfrugter (og andre grøntsager) i et stort ildfast fad, krydr med salt, peber og basilikum og vend med olivenolien.
Steger i 15 min. i ovnen.
- Imens starter du på at koge en grydefuld pasta.
- Efter de 15 min. tilsættes tomaterne og bacon som lægges øverst.
- Sæt ovnindstillingen over på varmluft. Steg i 15 min. mere (eller  til baconen er færdig).

- Kom ost og creme fraiche i en skål og bland det godt. Vend den helt nykogte og brandvarme (afdryppede) pasta godt i osteblandingen, så osten samtidig smelter.

- Tag det ildfaste fad ud af ovnen og vend grøntsager og bacon i ostepastaen. Smag efter og tilsæt evt. lidt mere salt og peber.
- Server i et stort, flot fad med masser af frisk basilikum ovenpå, og føl dig som en ægte italiensk mama.

No comments: