11 October 2011

Brownies version 2

Produktudvikling er en god ting! Min sædvanlige brownie var slet ikke så ringe igen. Men her kommer den ny version, den bedste brownie i mands minde:

Luksus-brownies
3½ dl sukker
4 æg
150 g mørk chokolade, 70%
4 spsk kakao (bagekakao, ikke drikkekakao)
200 g smør (smør, ikke Kærgården, ikke stegemargarine)
½ tsk salt
130 g hvedemel
200 g nødder, en blanding af hasselnødder og peanuts, pistacenødder og/eller pecannødder (lad dig ikke lokke til kun at bruge hasselnødder. Det er de ekstra slags nødder, der hæver denne brownie over det sædvandlige).

Sæt ovnen på 175 C
Rør/pisk æg og sukker sammen med et piskeris. Det skal IKKE piskes luftigt.
Hak chokoladen groft.
Smelt smørret, tag det af varmen og rør chokoladen i.
Hak nødderne groft.
Pisk chokolade-smørmassen i æggemassen.
Rør mel, salt, kakao og nødder i.
Beklæd en form på ca. med bagepapor og hæld dejen i.
Bages midt i ovnen i ca. 20-25 min. (den vil stadig være klistret i midten). [I min ovn kræver det 30 min. men den varmer også virkelig elendigt].
Lad den afkøle 10-15 min. og skær den i tern på 3 x 3 cm.

Spis med øko-vaniljeis eller creme fraiche til. Eller udskåret frugt. Eller hvad du nu har lyst til, den er lækker til alt.
Opbevares i køleskabet (det bliver den faktisk bedre af) og har ret lang holdbarhed. Tag stykkerne ud en halv times tid før spisning, så smager de af mest.

Jeg spiste den med mangosorbet til. Det er om muligt det bedste tilbehør jeg nogensinde har smagt til en chokoladekage. Opskriften er simpel:

Mangosorbet
1 stor meget moden mango
55 g sukker
1 lime, saft og skal (så en usprøjtet)

Skræl mangoen og skrab så meget frugtkød af du kan. Skær i små stykker.
Kom i en skål med sukker, saften af limen og skal af halvdelen af limen.
Rør sammen og lad stå natten over i køleskabet.
Blend med stavblender eller i blenderen til det er cremet.
Smag om det trænger til mere sukker.
Hæld en smule vand ved (et par spsk), og rør sammen
Kom i en boks med låg og stil i fryseren.
Efter en times tid piskes det igennem grundigt. Gør endnu et par gange mens det indfryser.
Når det er næsten helt stift, skal det lige have en sidste omgang (jeg kom det i blenderen til sidste omgang, for at være sikker på at få smadret iskrystallerne).

Har du en ismaskine, kan du selvfølgelig også lave det i den.


Glæd dig til en himmerigsmundfuld!

No comments: