30 October 2011

Rødkål med jordskokker og æbler

 Jeg har et gigantisk rødkålshoved i køleskabet, så jeg valgte at lave en rødkålssalat til i stedet for at lave persillesovs til flæsken. Rødkål passer godt til flæsk.

I grøntsagsskuffen lå der: Rødkål, jordskokker og æbler. Hey, det passede da egentlig ret godt sammen. Så det blev transformeret til salat:


Rødkålssalat med jordskokker og æbler
Tilbehør til 6 personer
1/8 rødkålshoved
1 stort æble
200 g jordskokker
En god håndfuld rosiner
hvidvinseddike
olivenolie.

Skræl jordskokkerne og skær dem i tynde skiver.
Striml rødkålen fint.
Bland begge dele godt og hæld eddike og olie over. Rør godt.
Skær æblet i ret små stykker (både, der skæres i 3 stykker) og kom det i salaten også.
Drys med rosiner.
Lad salaten trække en times tid.

Nu skal jeg bare have fundet på 100 rødkålsvariationer mere....

No comments: