05 November 2011

Ingefærkylling

Min favoritopskrift på kylling:

Ingefærkyllingegryde med lime
Krydderpasta:
1 grofthakket løg
6 grofthakkede røde chili uden løg
4 fed knust hvidløg
1 tsk finthakket citrongræs (kun det hvide)
1 spsk finthakket frisk ingefær
1 tsk stødt gurkemeje

1,6 kg kyllingefileter (eller en hel udbenet kylling)
60 ml olie
1 dåse kokosmælk
2 lime skåret i halve
maizena
1 tsk fiskesauce
2 spsk friske korianderblade
2 lime skåret i kvarte til serveringen

- Krydderpasta: Hak løg, chili, hvidløg, citrongræs, ingefær og gurkemeje i en foodprocessor i et par minutter til blandingen er blevet til en grov, tyk pasta.
- Varm olien op i en stor, tykbundet gryde (eller wok) og kom krydderpastaen i. Kog den ved lav varme, rør nu og da, i 10 min. eller til det dufter krydret.
- Bland kødet i og lynsteg i 2 minutter ved høj varme, sorg for at stykkerne er godt dækket af krydderpastaen.
- Tilsæt kokosmælk, 125 ml vand og de halve lime. Lad blandingen simre i 20-25 min. eller til kødet er mørk, rør regelmæssigt.
- Jævn retten med lidt at væsken fra gryden og maizena
- Kassér de halve lime. Kom fiskesaucen i, drys med korianderblade og server retten med limebåde og ris.

No comments: