10 December 2011

Aktivitetsjulekalender

Jeg er blevet spurgt hvordan den fungerer, den der aktivitetsjulekalender, jeg omtalte i forbindelse med Rs julekalender-postkasse i forrige indlæg.

Det er egentlig meget simpelt: Jeg lavede en liste over rare ting, der skulle gøres i december, over ting jeg havde lyst til at kreere og over sjove og dejlige ting, vi kunne foretage os sammen.
Listen transformeres så til breve fra julenissen til R hver dag.
Jeg bestemmer mig først et par dage i forvejen hvordan de næste dage skal se ud, så er det nemmest for mig at få det til at passe ind i hverdagen. Men man kunne også lægge det fast fra starten.

Min liste ser sådan ud:
- Bage vaniljekranse og kokoskranse
- Bage sirupskager
- Lave havregrynskugler
- Klippe-klistre julepynt
- Male farmor og mormors og morfars julegaver
- Tegne julekort
- Købe juletræ
- En tur i vinter-zoo
- Til julemarked
- Sætte nelliker i og og røde bånd om clementiner
- Lave sjove nisser og bolsjestokke af piberensere
- Trække popcorn på snor som guirlande
- Lave mejsekugler med fedt og fuglefrø

Nogle ting kan strække sig over to dage, eller nogen bliver måske droppet og måske finder jeg på noget ekstra helt impulsivt. Men altså ca. 12 dage.
Nissen skriver et brev om hvad vi skal lave på dagen. Og måske har han lavet kagedej og lagt i køleskabet eller måske har han vedlagt billetter eller penge eller krea-materialer.

De resterende 12 dage fungerer den som almindelig julekalender. Jeg synes ikke om at give 24 ligegyldige skrammelting, og på denne måde, med aktiviteterne, sker der stadig noget hver dag.
Den sidste halvdel deles mellem:
- Adventsgaver de 4 adventssøndage, mellem 25-50 kr./stk.
- Et par dage er der slik, kage eller andre godter.
- Og et dage er der små gaver, omkring 10 kr./stk

1 comment:

Helle - Hjemmeliv said...

Rigtig mange gode ideer til "ikke-slik-kalendergaver"! Jeg snupper et par af ideerne. De kom lige i rette øjeblik. Vores børn får også breve fra julemanden/nissen, så alt ikke ender i gaver/slik, men min hjerne var ved at gå lidt i tomgang. Dejligt med et friskt indspark. Mange tak!
Mange julehilsener Helle