29 September 2011

Pral

I går sad R og "hjalp" mig med at strikke. Han holder fast i strikkepinden, så den ikke falder af strikketøjet, mens jeg strikker (). 
Det har han gjort ofte, men i dag, sad han og kiggede lææænge på den der dut for enden af strikkepinden og så sagde han:

"Står 6-7-8 der".

Mig . Altså det gjorde der ikke, der stod et 4-tal, men jeg vidste godt, hvad han mente: At der var et tal der.

Vi leger ofte en lille motorik-leg, der involverer at tælle til 10, og det er klart derfra, han har sit 6-7-8, men hvordan hulan er knægten nået fra at kunne sige tallene, til at forstå hvordan et tal ser ud?? 
Jeg skal vist lige have en snak med dp...


I øvrigt kan han ikke rigtigt tælle. Han kan tælle til 2 og alt over 2 er "mange" eller "Toooooo" (for hvis man råber det, betyder det jo mere ikk). Det var mere det med, at han kunne genkende noget som et tal, der fik mig til at .

28 September 2011

Farsrulle med krydderurter og feta

Nøj, det smagte godt!
Mine ene søster og familien kom på besøg og jeg afprøvede en ny opskrift: Farsrulle med masser af friske krydderurter fra haven (kruspersille, timian og basilikum).
- Farsen var helt simpel: 1 kg oksekød, et par dl oksefond, 2 æg, salt og peber.
- Jeg smurte farsen ud på bagepapir, kom feta (200 g) og krydderurter (2 sammenpressede dl) på og så rullede jeg rullen samme ved hjælp af bagepapiret.
- Og så ind i ovnen med den og bage i ca. 45 min. Dryppede den med den saft, der løb fra, halvvejs.
Og det var så det. Smagen var fantastisk, men den er ikke særlig fotogen....
Svoger lavede persillesovs på skyen, mmmmmmmmmmm, nam nam.

Jeg serverede den med ovnbagte rodfrugter: Kartofler, gulerødder, pastinakker og rødbeder. Vendt i olivenolie og drysset med timian. Fik vel ca. 1 time. Hold op hvor bliver de gode af ovnbagning!


Og så bagte æbler med snask (smør, sukker, kanel, rosiner) i midten, og økologisk vaniljeis.

(Jeg er egentlig forholdvis ligeglad med at isen er øko, men det er et hit, at det er "rigtig" is og ikke et kunstprodukt, der lader som om. Fantastisk smag, man tænker: "Nå ja, det er jo sådan at is skal smage").

Vi blev alle mætte og glade, og jeg er superglad, fordi jeg fik lavet en rigtig dejlig gæstemiddag, der fungerede (Jo jeg er, gå væk Jantelov. Jeg har virkelig kæmpet med gæstemiddage før, og klapper altså mig selv på ryggen, nu jeg har fået styr på det).

Men det vigtigste var, at alle havde en rigtig dejlig dag; jeg var glad for at få besøg af familien her i eksilet, mænnerne snakkede fo'bold og fætter og kusiner råhyggede sig sammen.

07 September 2011

Så bygger jeg om igen

Jeg arbejder lige på bloggens layout. Jeg synes at den trængte til en opfriskning. Men jeg grubler altså noget over det med headeren (det er billedet med titlen i). Jeg kan bare ikke finde den perfekte header. Især fordi bloggen spænder over så mange forskellige emner.
Hvordan synes I at den skal se ud?

02 September 2011

Vi smovser :)

Se hvad vi har i haven. Det bliver en sorgens dag for R, når hindbærsæsonen slutter. Han er SÅ vild med dem (og med konceptet med at man kan ud i haven og bare hente maden i stedet for at købe den, hehe).



Og så har kogebogen Vidunderlig Vegetar endnu en gang fundet hjem til mig fra biblioteket. Jeg gik og savnede den hele tiden. Jeg er ikke, og bliver nok aldrig, vegetar, men det er bare en fantastisk kogebog. Jeg må og skal altså have fundet nogle penge til at købe mit eget eksemplar!

Jeg har afprøvet:
- Appelsin-daddel-kage hvor væsken er appelsinsaft, smørret er dadler og melet er couscous. Lyder sært, men den var simpelthen fantastisk. Minder mig om noget man ville få på en rigtig god café


- Vegetarmoussaka med oksekød i. Ja lidt en umulighed ikk. Men jeg brugte opskriften på moussaka fra kogebogen.
På den måde fik jeg proppet en masse lækre grøntsager og lækre tilberedninger og gode krydringer i den, og så kom jeg 400 g oksekød i ét af lagene.

Der var mad til ca. 6-8 portioner (og det ildfaste fad er af alm. størrelse). Og så med kun 400 g kød!

Og så prøvede jeg det samme med lasagne. Opskriften på vegetarlasagne og så 400 g oksekød. Her var der til 6 portioner.

Det bliver ikke sidste gang jeg prøver denne fremgangsmåde med at bruge vegetarretter og så tilsætte en smule kød.
 Det gør det meget nemmere at få masser af grøntsager, når man bruger opskrifter, hvor det grønne er primærfødevaren og ikke kød.