10 April 2012

Guddommelige kanel-chokolademuffins

Meget usunde, meget meget lækre og en himmerigsmundfuld af smag.

Kanel-chokolademuffins
8-12 stk.
125 g brun farin
125 g hvedemel
125 g smør
2 spsk fløde (eller mælk)
2 store æg

1½ tsk bagepulver
½ tsk natron
2 tsk kanel
1 tsk ingefær

50 g chokolade 70%.
Evt. 50 g hakkede valnødder.

- Bland alle de tørre ingredienser med hinanden.
- Smelt smørret og bland fløden i det. Bland det med de tørre ingredienser
- Tilsæt til sidst æggene.
- Rør sammen. Det skal røres godt sammen, men alligevel ikke for meget, for man vil gerne have lidt "tætte" kager, der er luftige, men ikke for luftige. Prøv dig frem.
- Hak chokoladen i grove stykker og bland det til sidst i dejen.
- Kom dejen i 8 muffinsforme eller 12 linseforme.
- Bages i ca. 20 min. ved 190 C.

Ang. linseforme, så er jeg begyndt at bruge dem i stedet for muffinsforme. Ud over den åbenlyse fordel at de er noget billigere pr. stk., så synes jeg at muffinsforme er for store. Man får simpelthen inhaleret alt for meget kage på den måde. Supersize me.....
Og så kan min søn sjældent spise en hel muffin i muffinform, men linse-muffins passer bedre til hans mave.

Jeg bruger dem enten i min muffinsbageplade, eller sætter dem på en bageplade. Til det sidste bruger jeg to linseforme indeni hinanden, så de holder formen.

1 comment:

Micha said...

mums de ser lækre ud, er hermed gemt til en anden god gang bagning herhjemme :)
KH Micha