30 May 2012

Sommer-sorbet

Spis sommeren!


Appelsinsorbet (uden ismaskine) 
Fire portioner

saft af 6 appelsiner + skal af 1 appelsin
50-75 g flormelis
3/4 dl vand
1 pasteuriseret æggehvide (+ evt. en smule sukker)


- Kog vand, sukker og appelsinskal op og lad koge i 3 min.
- Bland med appelsinsaften og lad køle af, til det er lunkent.
- Sæt det i fryseren til det er grød-is agtigt (½-1 time).
- Blend godt i foodprocessoren.
- Pisk æggehviden stif og vend den i grødisen.
- Hvis du vil komme isen i forme, så gøres det nu. 
- Lad isen fryse helt stiv.


Jeg har før lavet det, hvor jeg har serveret det i appelsinernes skaller (hvor jeg havde skåret dem over ca. 2/3 oppe, og mast saften ud med en gaffel. Så har man nogle gode "skåle")


Man kan godt undvære sukkeret, så bliver isen sådan lidt vandet syrlig.

No comments: