22 June 2012

Jordbærsorbet

Halleluja! 
Der er intet andet at sige.



Jordbærsorbet uden ismaskine
700 g frosne eller friske jordbær
2,5 dl vand
300 g sukker
Saft af 1 citron
1-2 pasteuriserede æggehvider

- Optø de frosne jordbær eller rengør de friske.
- Kog vand, sukker og citronsaften op til sukkeret er opløst.
- Lad siruppen køle af til den er kold (kan i øvrigt opbevares et par dage i køleskab inden brug).
- Blend jordbærrene og bland med siruppen.
- Kom blandingen i en fryseegnet beholder og kom den i fryseren. Lad den køle, indtil den er tyk og grødet.
- Pisk æggehviderne meget stive.
- Tag isen ud og blend den igen. 
- Vend derefter æggehviderne i.
(- Her plejer jeg at komme den blendede is i portionsbøtter eller ispindeforme, men man kan også bare lade den være i den store beholder).
- Kom isen i fryseren igen og lad den fryse helt. Rør den igennem med en gaffel et par gange, mens den indfryser. 

No comments: