14 July 2012

Bananchokolademuffins

Hvad skal man lave når man har et par overmodne bananer og en masse chokolade og hvedemel, som man ikke selv kan spise? Dem her!
Banan-chokolade-blåbærmuffins 

Banan-chokolademuffins
12 stk.
2 mellemstore modne bananer
100 g blødt smør
75 g muscovadosukker (eller 50 g sukker og 25 g mørk farin)
1 stort æg
2½ tsk bagepulver
1 nip salt
225 g hvedemel
60 g mørk chokolade, grofthakket med kniv

Desuden 50 g fyld af nødder eller bær (og evt. lidt ekstra til smagen). 
Jeg har lavet to omgange, en med:
- 3 spsk kakao og 50 g valnødder
Og en med:
- 1½ tsk vanilje og en god håndfuld frosne blåbær

- Mos bananerne groft med en gaffel.
- Pisk smørret lyst. Pisk sukkeret i. Pisk ægget i lidt ad gangen.
- Bland mel, bagepulver og salt sammen (og evt. kakao eller vanilje)
- Rør bananer, nødder/bær og chokolade i smørblandingen.
- Vend melet i. Rør ikke mere end højst nødvendigt, dejen skal kun lige være blandet.
- Kom i papirsforme i en muffinsbageplade.
- Bages ved 200 C i 15-20 min. til de er gyldne og faste.
- Køler af i 1 min, tages forsigtigt ud og køler af på en rist.

Tips:
- Hvis man ikke har bananer, kan man erstatte med et æg til og en god slat surmælksprodukt.
Man kan faktisk godt bage med Palmin, med glimrende resultater. Jeg brugte det i den ene portion (den på billedet), og det giver en fantastisk sprødhed til dem. Palmin smager ikke af noget, så jeg brugte 50 g Palmin og 50 g smør. 
Palmin er vi vant til at kende som det mest underlødige produkt. Men faktisk er det bare det samme som margarine: Margarine er hærdede udgaver af planteolier og palmin er den hærdede udgave af kokosolie. Så hvis du overvejer at bruge stegemargarine, så prøv med Palmin i stedet, den kan også bedre tåle at blive opvarmet uden at der bliver dannet ubehagelige stoffer, da kokosfedt er meget mættet, ligesom smør. 



Forresten, se lige min basilikum. Det er helt vildt så stor den er blevet!

No comments: