13 July 2012

Mulligatawny med røde linser

Jeg har købt en masse røde linser, og er ved at lære at bruge dem.
Det er rigtig godt at koge dem ud til mos, og derefter bruge dem som jævning i en suppe eller gryderet. Man kan stort set ikke smage eller fornemme dem (de koger helt ud), men de giver en fyldig fornemmelse i retten og godt med protein.
Ingredienslisten til denne ret er lang, men faktisk er det en meget nem og hurtig ret at lave


Jeg spiste min mulligatawny sammen med Rå rødkålssalat (bagerst), som komplementerede retten utrolig godt.

Vegetarisk mulligatawny
4 personer
200 g røde linser
600 ml grøntsagsbouillon (hvis suppe: 1 liter)
100 g æbler i tern
4 gulerødder (eller 2 kartofler af mellemstørrelse)
1 snackpeberfrugt (eller 1 løg)
2 spsk ingefærrod
1 fed hvidløg (kan udelades)
1 tsk chili (f.eks. sød chilisauce)
4 cm kanelstang
4 kryddernelliker
2 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk karry


1 dåse kokosmælk
3 spsk limesaft 
salt

- Skyl linserne og kog dem med bouillon, kartofler/gulerødder og æbler. Koger ca. 20 min ved svag varme.
- Svits peberfrugt/løg, hvidløg og ingefær i olie.
- Kom resten af krydderierne i. Fjern kanel og nelliker efter få minutter.
- Bland kokosmælk og krydderiblanding i linsemassen.
- Lad det lige koge sammen.
- Smag til med limesaft og salt.

No comments: