12 July 2012

Når pærer og fennikel mødes

Så står man der med et fennikel og aner ikke, hvad man skal bruge det til. Men nu ved jeg det!
I denne ret spiller fennikel og pærer meget lækkert sammen, og fenniklen giver masser af smag uden at overdøve.
(Og ja, brunlige nuancer er bare umulige at tage gode billeder af, men tro mig, det smager vidunderligt).

Pære-fennikelret
Lidt smør og olivenolie
1 fennikel, fintsnittet
2 ikke for modne pærer, i ret små stykker (man kan også bruge tørrede abrikoser, ca. 50 g)
1 snackpeberfrugt (eller 1 løg), i smalle strimler
1-2 dl varm hønsebouillon
Et godt skvæt æbleeddike eller hvidvinseddike
Salt og peber

- Svits fennikel, pærer og peberfrugt i olie/smør.
- Hæld eddike og hønsebouillon ved
- Bring det i kog og lad retten simre, til fenniklen er mør.

Tip:
- Serveres f.eks. med vilde ris og spirer. Broccoli er også godt til.
- Er også god sammen med stegt kyllingebryst eller -lår. Jeg brugte kyllingekødboller.

No comments: