03 January 2013

Mad af en dåse asparges

Sparemad, sygemad, tømmermændsmad, vintermad. Dejlig varmende, mættende og giver en god fornemmelse i maven :).

Jeg bruger denne ret som en art biksemad til både kødrester og mindre rester af grønt.

Boller i asparges, gryderet eller aspargessuppe 
3 voksenportioner (eller 4 portioner til en voksen og et barn)
- 250 ml kyllingebouillon (fond eller af bouillonterning og vand). 350-400 ml til suppe.
20 g smør 
- 25 g smør
- En slat mælk eller fløde
- Salt og peber- 1 dåse hvide asparges
- Kød: 100 g kødboller, en rest kyllingekød el.lign.
- Lidt grøntsager. Hvad der svarer til et par gode store håndfulde (rester fra dagen eller en rest frostgrønt er fint).

- 3 dl ris til boller i asparges eller gryderet

- Sæt risene over at koge.
- Lav en opbagt hvid sovs. Væsken er den fra aspargesne samt kyllingefonden og en slat mælkeprodukt. Husk salt og peber.
- Varm kød og grønt i sovsen og varm det godt igennem til de frosne grøntsager er kogte (3-4 min.)
- Sluk for varmen og rør aspargesne i retten.- Serveres på ris.


No comments: