07 January 2013

Oste- brødstænger

Bon appetit! Spændende og velsmagende brødstænger. Konsistensen minder en smule om butterdej (uden dog at være lige så tør) og lækker smag.


 Oste-brødstænger
100 g hvedemel
100 g rugmel
125 g koldt smør
100 g reven ost
2 tsk salt
1 æg og yderligere 1 æggeblomme
1½ spsk krydderi, f.eks. frisk basilikum, pesto, finthakkede soltørrede tomater i olie, pesto, syltede hvidløg el.lign.
[2 spsk olie hvis du bruger noget krydderi, der IKKE er i olielage]

- Nulr mel og smør sammen (jeg plejer at bruge foodprocessoren. Kør kun meget kort, så dejen ikke varmes op. Og det skal være en foodprocessor, med knive, ikke røreskål med ælte-del).
- Tilsæt salt og 75 g af osten og rør godt sammen.
- Tilsæt krydderi og olie, samt æg og æggeblomme.
- Ælt kort dejen sammen, til den kan formes til en kugle.
- Rul den ud til et rektangel ca. af størrese og form som et stykke A4-papir.

- Del dejen i to på langs og skær hver halvdel i 15-20 stænger
- Lægges på bagepladen og drysses med resten af osten.
- Bager i 12-15 min. ved 200 C.

No comments: