05 January 2014

Pyyyyyh

SÅ er jeg færdig med at lægge billeder og beskrivelser op af alt mit stof. Hold op hvor var det kedeligt, men jeg er sikker på, at jeg bliver rigtig glad for det, nu det er gjort!
Og nu vender bloggen tilbage til almindelige indlæg.

F.eks. vil jeg gerne fortælle om, at jeg har lavet Verdens Bedst Kiks. Hvis jeg skal holde vægten, skal jeg ikke lave disse for ofte, for godt nok er de rimelig sunde, men jeg tror jeg kunne spise ½ kg af dem om dagen, så gode er det.
(Nå ja, og så er de uden sukker og hvedemel og evt. mælk).

Opskriften er enkel:
R syntes at vi skulle bruge juleformene, så de kom lige i brug en sidste gang.Og han mente, at det skulle være chokoladekiks, så de fik en chokoladeknap hver, 
lige som kiksene kom ud af ovnen, så smeltede de fast på kiksene.

Grovkiks (også ydmygt navngivet Verdens Bedste Kiks)
75 g koldt smør
4 dl havregryn
60 g rugmel (nøddemel kan også bruges)
1 tsk bagepulver
½ tsk groft salt (evt. mindre)
1 dl mælk eller vand 
Hvis man ønsker, kan man tilsætte op til 1 spsk sukker.

Brug køkkenmaskine eller håndmixer.
- Tændt ovnen på 175 C.
- Hak smørret i små tern og pisk det og havregrynene grundigt.
- Tilsæt mel, bagepulver, salt og evt. sukker. Pisk i et minuts tid.
- Tilsæt væsken. Pisk i ½ minut.
- Rul dejen ud, skær eller udstik den i 20-30 kiks og prik dem med en gaffel.
- Bages i ca. 15 minutter eller til de begynder at blive gyldne i kanterne.






Og så har jeg fået to nye 24 cm pander i julegave. Jeg er SÅ glad for dem. Det ville være en laaang historie at forklare hvorfor jeg har brug for to små pander i stedet for én stor. Men det væsentlige er, at det gør madlavningen så meget lettere for mig. Elsker dem!

Forresten, se lige solnedgangshimlen. Smukt.
Sådan en har jeg længe savnet at se med alt det grå og regn vi har (haft). Jeg tror det varsler det koldere vejrs snarlige ankomst.

Nå ja, og jeg holdt nytår sammen med min ene søster og hendes mand og deres to dejlige børn. Der er så hyggeligt hos dem.
R var med til at give kaninen mad og vand og nyt halm. Det var han meget stolt af.

No comments: