06 April 2014

Små tykke pandekager med tørrede bær


Små, tykke pandekager med tørrede bær
12 pandekager 
200 g mel (hvede, spelt, rug eller grahamsmel)
Et drys salt
1 tsk kanel
1 tsk natron
3 spsk sukker (kan undlades)
3 æg
3 dl surmælksprodukt (kærnemælk, yoghurt, tykmælk, ymer osv.)
50-100 g tørrede bær (blåbær, hindbær, kirsebær, gogibær osv.)

- Bland mel, salt, natron og sukker.
- Skub melblandingen ud til siderne om kom æg og surmælksprodukt i midten. Det arbejdes ind i melblandingen til du har en glat, tyk dej. 
- Dejen hviler 20 min. hvorefter de tørrede bær blandes i.
- Varm panden godt op.
- Kom tre skefulde pandekagedej, en til hver pandekage, på panden (så de ikke rører hinanden)
- Skru ned til middel og bag pandekagerne i 2-3 min eller til der begynder at komme bobler i overfladen. Vendes og bag 2 min. på den anden side.
- Hold de bagte pandekager varme, mens resten bages.

Server med f.eks.
- flødeskum, creme fraiche eller græsk yoghurt 
- flere tørrede bær 
- marmelade eller honning/sirup.

No comments: