27 May 2015

Appelsinkylling med bagte tomater og kikærtesalat





En opskrift fra Bilka, som var virkelig god og lækker. Jeg skriver den ind her, da små sedler har det med at blive væk.
Jeg har lavet lidt om, da jeg undlader løg og hvidløg og steger kyllingefileterne i ovnen i stedet sammen med tomaterne.

4 personer 
Appelsinkylling med bagte tomater og kikærtesalat

Kylling
4 kyllingefileter
Skal og saft af to ubehandlede (økologiske) appelsiner
½ dl sød soya
(1 fed hvidløg)frisk timian
olie

Bagte cherrytomater (til kikærtesalaten)
200 g cherrytomater
½ dl hvid balsamico eddike
1 dl god olivenolie
(1 fed hvidløg)
salt og peber
sukker

Kikærtesalat
400 g kikærter
50 g ristede pinjekerner
2 hjertesalathoveder
50 g rosiner
(1 lille løg)
 ½ dl bredbladet persille
citronsaft
salt og peber

- Udblød kikærterne natten over og kog dem med lidt salt, indtil de er helt møre (eller brug kikærter fra dåse).
- Kog appelsinsaft, -skal og soya ind til det halve. Tilsæt chili, hvidløg og timian. Afkøl lagen og kom lidt olie i. Mariner kyllingefileterne i lagen i mindst 4 timer (en hel kylling fungerer også fint til denne ret).

- Del cherrytomaterne i to. Hak hvidløget fint og vend det med hvid balsamico, olivenolie, lidt sukker og salt. 
 - Kom kyllingefileterne i et ildfast fad. Fordel cherrytomaterne rundt om dem og fordel tomatmarinaden over dem. Steg i ovnen ved 150° ca. 1 time.
- Rist pinjekernerne til de er gyldne og krydr med salt. Pluk hjertesalaten i hele blade. Vend forsigtigt de afkølede tomater med kikærter, pinjekerner, rosiner, finthakket løg, hakket persille og hjertesalat. Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.

No comments: