12 March 2016

Må jeg præsentere: Æble-smuldrekage i mikroovnen (crumble)


Mums. Mums. Muuuuuums! Mikroovne kan bruges til andet end at opvarme lunken te/kaffe.
Vidste I, at man kan lave smuldrekage i mikroovnen? Og en der er så vildt god, at man (host..jeg) har lyst til at spise den hele tiden.
Dej bliver jo ikke sprød og brun i en mikroovn, men ved at lade smør og og sukker karamelliserer sig omkring havregryn og hasselnødder, får man den lækreste sprøde smuldrekage.

Min opskrift:

Æble-smuldrekage i mikroovn
Beholder: En kop, en ramekin eller lille skål (porcelæn, keramik, mikroovnegnet plastic)
1 æble, gerne et sødt som Ingrid Marie, i tern.
1 tsk citronsaft

½ tsk vaniljesukker
Et lille drys kanel
1 spsk vand

15 g smør i små tern (olie og margarine kan ikke bruges).
 3 spsk havregryn
2 spsk sukker (rørsukker, muscovadosukker eller 1½ spsk hvidt sukker og ½ spsk brun farin)
5 hasselnødder, grofthakkede med en knvi

Bland æblestykker, citronsaft, vaniljesukker, kanel og vand godt i beholderen.
Bag i mikroovnen ved fuld effekt i 3 minutter.


Imens smuldrer du smør, havregryn, sukker og nødder sammen.

Fordel smuldredejen ovenpå de bagte æbler.


Sæt kagen ind i mikroovnen igen og bag den 2½ minut.
Når den er færdig, skal den have lov til at køle lidt ned. Smørret og sukkeret karamelliserer sig omkring havregrynene og for at karamellen skal blive sprød, skal den køle ned.
Værsgo at spise:


Skal det være rigtig godt, kan du servere æblekagen med en kugle vaniljeis eller lidt flødeskum.

No comments: