24 August 2016

Ugens sparetip: Restetærte med nem tærtedej (virkelig)

Der var tilbud på øko-æg, så vi fik tærte.
Tærte med peberfrugt, courgetter og bacon

Æg er et billigere en kød, og tærter er en lækker og billig måde at få brugt rester på: Spar penge, spar på kødet og brug resterne. Så bliver det næsten ikke bedre.
Dette min yndlingsopskrift på tærtebund, som min veninde M har delt med mig. Den er nemmere og meget hurtigere at lave end den almindelige, fordi der bruges olie i stedet for smør, den har en fantastisk konsistent og den smager rigtig lækkert.

Nem tærtedej
2 dl hvedemel (fintmalet fuldkorn kan godt bruges)
1 dl groft mel (f.eks. grahamsmel)
1/2 dl olie
Lidt salt
Ca. 1 dl koldt vand.
Rør dejen sammen. Hvis du bruger en food processor tager det under et minut. Uanset om du gør det i maskine eller i hånden, så stop(!) i samme øjeblik dejen bliver sammenhængende.
Rul dejen ud til en cirkel og kom den i formen. Prik dejen.
Forbages i en tærteform på 28 cm i diameter i 15 min. ved  200 C.

Tærtefyld
3 æg

2 dl mælkeprodukt (fløde, mælk, yoghurt, plantemælk, hytteost osv.)
1 spsk maizena
50-100 g ost

Fyld: Blandede rester af kød og/eller grøntsager, ca. 400 g
Krydderier og krydderurter efter smag
Salt og peber

Bland grøntsagsresterne, krydr med salt og peber (og evt. yderligere krydderi/krydderurter), og kom dem på tærtebunden.

Pisk mælkeprodukt og æg sammen og rør 1 spsk maizena i. Riv osten i. Hæld blandingen over grøntsagerne.

Bag i ovnen ved 175 C i ca. 50 min., eller til den er færdig.
Bon appetit!


Jeg har tit problemer med at tærtedeje svejser sig fast til tærteformen. Men fordi denne dej er baseret på olie, slipper man helt for det problem. Se her, hvordan stykket bare har givet fuldstændigt slip.

No comments: