04 October 2016

Balsamicobagte rødbeder

Bagte rodfrugter er fint, men jeg var blevet træt af de sædvanlige smidt ind i ovnen med en slat olivenolie, salt og peber.
Disse bliver fristende bløde og smagfulde, og er også gode til gæstemad.



Balsamicobagte rødbeder
½ kg rødbeder.
½ dl balsamicoeddike (æblecidereddike kan også bruges)
Saft og skal af 1 øko citron
1 dl olivenolie
2 dl fond (type der passer til det medfølgende kød, eller grøntsagsfond).
Krydderurter efter smag
Evt. 2 fed hvidløg
Kapers
Rucolasalat
En smule gedeost eller feta.
Skræl rødbederne og skær dem i ret store bidder.
Kom dem i et ildfast fad med balsamico, olivenolie, citronsaft og fond. Tilsæt krydderurter efter smag, citronskal, hvidløg, salt og peber.
Bag rødbederne ved 200 C i ca. 35 min., til de er møre.
Lad dem køle lidt af og bland dem med kapers og rucola. Smuldr lidt gedeost eller feta over.

Tilbehør: Et god stegt stykke kød, f.eks. en entrecote eller kyllingebryst, og salat.

No comments: