23 November 2016

Ugens Sparetip: Madplaner #1


Du kan spare mange penge på at bruge madplaner. Du kan købe ind efter hvad man ved at du får brug for, kan planlægge for rester og står ikke med et 1/2 hvidkålshoved eller resten af buketten af porrer, du ikke lige får brugt.


Men hvordan kommer man i gang? Jeg kan selv godt synes at det er uoverskueligt at skulle regne ud hvad vi får lyst til en uge ud i fremtiden, hvad der måske er rester af, for ikke at tale om at skulle finde på syv retter lige ud af hovedet.


En spændende metode er at lave et skelet for madplanen. Man giver simpelthen hver dag en kategori.
En skelet til en spare-madplan kunne være: Hakket kød, fisk, suppe, vegetar, grød, "god tid-dag", samt en dag med rester.
Et skelet til de eventyrlystne: Peg-på-et-land,
gammel dansk mad, test-en-kostretning (RAW, LCHF, Syre-base, Ny Nordisk, molekylær gastronomi osv.), prøv en ny fisk, dagens grød, spis på restaurant, en tilfældigt valgt opskrift fra en kogebog.


Og så videre alt efter hvad der fungerer for jeres familie. På den måde er man allerede halvdelen af vejen med at vælge opskrifter til madplanen.

No comments: