Det er ikke nogle særligt avancerede ting, men de smager daaaarjligt.
4 personer
3 dl grødris
1½ liter sødmælk
1½ tsk salt
1 dl vand- Vandet sættes over varmen. Når det koger, kommes én liter af mælken i.
- Kog mælken op (ikke for hurtigt og omrør ofte).
- Kom resten af mælken samt risene i, og skru ned til 1/3 af varmen.
- Lad stå i 45 min. Omrør jævnligt.
- Skru op til lidt over 1/2 af varmen og lad grøden tykne, omrør ofte. Det tager ca. 10 min.
- Kom salt i grøden og server med kanelsukker og smør.
Endelig fandt jeg ud af, hvordan man kunne lave risengrød og undgå, at den brændte på.
Lasagne
6-8 personer
1 pakke lasagneplader
Til kødsovsen:1 kg hakket oksekød
1 løg - finthakket
4 mellemstore gulerødder - revet på råkostjernet
2 pastinakker - skåret i ret små stykker
2 røde peberfrugter - i smalle strimler
(og i øvrigt hvad køleskabet gemmer af vegetabilske fødeemner, dog kun små mængder knoldselleri. Riv det på råkostjernet, hvis det kan rives, ellers hakkes det i stykker på størrelse med en bid)
2 dåser hakkede tomater
3 spsk tomatkoncentrat
1 dåse kidneybønner
1 spsk koriander
2 spsk oregano
2 tsk timian
3 dl vand + en oksekødsbouillonterning (kogt op). Evt. kan vandet erstattes af øl.
salt og peber
50 g ost
Til ostesovsen:
20 g smør/margarine
3 spsk mel
6 dl væske bestående af 2½ dl piskefløde og 3½ dl mælk
100 g reven ost
+ Et fad der er en smule større end et almindeligt ildfast fad.
Tilbehør: En frisk salat, gerne med agurk i.
Gør således:Kødsovs:
- Svits løget.
- Kom kødet i og brun det.
- Kom alle grøntsagerne i, derefter tomatkoncentrat og hakkede tomater samt krydderierne.
- Kom bouillonterningvandet i.
- Lad simre i ca. 20 min.
- Smag til og tilføj evt. yderligere med krydderier.
Sovs:
- Pisk mel i.
- Kom væske i lidt efter lidt.
- Lad simre i et par minutter ved jævn varme.
- Tag af varmen og kom osten i.
Så skal der udvirkes magi:
- Tænd for ovnen på 225 C.
Saml kreationen:
- Start med ostesovs og så lasagneplader, kødsovs, ostesovs, lasagneplader osv. - Der skal mest ostesovs i bunden og på toppen (lasagnepladerne skal være helt dækkede på toppen).
- Til sidst 50 g reven ost på toppen
- Bages midt i ovnen i 40 min.
- Skal lige hvile 5-10 min., før man langer til fadet.
Serveres med en frisk grøn salat.
Ingen kommentarer:
Tilføj en kommentar