14 december 2010

Lege-vægtæppe-gardin

Jeg skulle lave et gardin til havedøren. Kiggede stofrester igennem, men havde ikke noget, der var stort nok......hmmmm.....sy rester sammen....patchwork.....lange baner på tværs........tænke på det lege-vægtæppe min mor lavede til mig da jeg var barn......uhh, man kunne lave gardinet som et legetæppe til R.... OG i lange baner på tværs...... Heyyyyy *lyspære*.
Pen! Papir! Nu! Inden idéen stikker af!!! Skrible skrible skrible:

Hver af de 7 baner bliver ca. 30*130 cm. Jeg vil applikere de ting, der skal applikeres, på hver stofbane, inden jeg syr dem alle sammen sammen til sidst, og transformerer det hele til et gardin.

Jeg kan godt lide enkeltheden i at hver stofbane har én bundfarve/funktion.
Jeg var først ude i noget med at applikere en sø på høfarvet baggrund og den slags, men som det blev, er det på en måde lidt abstrakt og med en snert af skandinavisk minimalisme (jowjow, jeg kan fine ord ;). Man kunne også bare kalde det IKEA-stil...).

(Årsagen til at det blivet et gardin og ikke bare et vægtæppe, er at vi simpelthen ikke har vægplads til ovres, som det kan hænge på.
Men har man en masse vægplads til overs, kunne man lave et som dette, hvor det er bredere og ikke så højt. Og så lave en løbegang øverst, hvor der kan være en rundstok i, så tæppet bliver holdt ude).


Min bekendt Nina, som blogger her på Syslerier (når hun ikke lige har travlt med dejligt spædbarn), kom med følgende glimrende feedback til skitsen:
- Måske det var en idé at lave huller i hvert af de nederste hjørner, så det sådan ligesom kan spændes lidt ud når det bruges.
- Huset kunne godt være større, så det står på græsstykket og har tag i det blå ovenover.
- En flagstang hvor flaget kun er syet på i den ene side.
- En lille båd på vandet som manden kan stå i.
- Sådan en brun jolle der er simpel tænker jeg lige.
- En luftballon på himlen han kan flyve i eller måske en raket blandt stjernerne.

1 kommentar:

DiSign-Keramik sagde ...

Glæder mig til at følge processen fra ide til færdigt gardin.

God arbejdslyst.

Kjole bare en anelse større - Dress just a tad larger

Denne kjole hoppede nærmest op i armene på mig, da jeg fandt den i genbrugsforretningen. Den var så meget mig (beklager kvaliteten af billed...