28 maj 2016

Større foroven #2 - Hvid blondekjole

Endnu en tidligere omsyning, som var blevet for lille om brystet
Før, da jeg stadig kunne passe den:

Another former refashion, that had become too little in the chest area.
When it still fit me:

Jeg klippede den op i begge sider, ca. 10 cm ned.
I ripped it open in both sides with my seam ripper, approximately 10 cm (4") down.

Jeg indsatte et stykke blondeelastik, samme slags som til den grå kjole, men bare i hvid. Man kan sagtens også vælge at udvide med et matchende eller konstraststof. Men jeg er glad for blondeelastikken, da det færdige resultat som regel giver indtryk, af at kjolen altid har været sådan, hvor det med almindeligt stof godt kan se lidt patchworkagtigt eller lappet ud.
I inserted a piece of lace elastic, the same kind I used for the Grey dress.
You can use a piece of matching or contrasting fabric, but I like the lace elastic of (at least) two reasons:
It makes the final result look on purpose, like the dress was always like that. With a fabric insert the result can look patchy or hippie-like, which is not my style.
And as the lace elastic is...elastic, it is a good helper in getting a good fit.

Nu med bedre plads foroven.
Now room for more in the bodice.

Jeg har i øvrigt også redesignet min gine. Jeg kunne ikke indstille den til den ret store forskel mellem brystmål og lige-under-brystmål, som jeg har. Så nu har jeg indstillet ginen, så underbryst-målet passer, og så har "Linda" fået en bh på, der er stoppet ud, så den matcher mit brystmål.
By the way, I also "refashioned" my dress from. I couldn't adjust it to match my new measurements, because I have quite a large difference between bust and underbust. I adjusted the dress form, so the underbust measurement was correct, and put a bra on "Linda", stuffed to match my bust measurement.

Ingen kommentarer:

Kjole bare en anelse større - Dress just a tad larger

Denne kjole hoppede nærmest op i armene på mig, da jeg fandt den i genbrugsforretningen. Den var så meget mig (beklager kvaliteten af billed...